Ringaren. Mördaren med de många namnen. Återutgivning av text från 1928

6 februari, 2021

Den råe bankrånaren Ellroyd är nöjd med sig själv. Efter flera lyckade rån och inbrott har han lyckats få alla att tro att dessa genomfördes av Ringaren.
Men trots att han är en mästare i förklädnad och använder dussintals olika namn så väntar den riktige Ringaren en dag på honom – med en pistol i handen.

Här kan du köpa e-boken.

Det här är en av många noveller om den gåtfulle Ringaren, förklädnadsmästaren Henry Arthur Milton. Denne jagar Englands värsta brottslingar – och mördar dem. Han är ständigt jagad av polisinspektör Bliss på Scotland Yard.

Texten skrevs av den brittiska författaren Edgar Wallace (1874–1932) som slog igenom med berättelser om kommissarie Sanders och den blygsamme detektiven Mr Reeder.

Under flera decennier i början av 1900-talet var Wallace världens mest populära äventyrs- och deckarskribent. Hans böcker såldes i miljonupplagor – trots att han ofta publicerade 5-10 per år.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1928 i dagstidningen ”Dagens Nyheter” med titeln ”Mördaren med de många namnen. Mysteriet Miltons fortsatta öden och äventyr”.

Eftersom den här texten skrevs redan i början av 1900-talet har vi också kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.

Fakta
Namn: ”Ringaren. Mördaren med de många namnen. Återutgivning av text från 1928”
ISBN: 978-91-7863-701-0
Publicerad: 2021-02-06.
Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Mördaren med de många namnen. Mysteriet Miltons fortsatta öden och äventyr” (publicerades 1929 i tidningen ”Dagens Nyheter”)
Författare: Edgar Wallace (1874–1932).
Mer info: Vår faktasida om författaren Edgar Wallace.

Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 27 sidor. 1 Mb.
Storlek EPUB-versionen: 4.000 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.

 

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.