5-minuters deckare. Leo Carring: Bläckfläcken. Detektivberättelse. Återutgivning av text från 1927

Upprörde Berndt Sinder stoppar en patrullerande polis eftersom han är orolig för sin faster. Av en slump råkar poliskonstapeln se Leo Carring i en bil, och stoppar denne. Mästerdetektiven följer med upp till fasterns lägenhet där man upptäcker att hon blivit brutalt mördad. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: Det förflutnas skugga. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1927

Den före detta brottslingen Bengt har lämnat sitt gamla liv bakom sig, och lever nu med nytt namn och ett fast jobb på en helt ny ort. Men en dag dyker en gammal cellkamrat upp och kräver pengar och mat – annars så hotar han att avslöja Bengts brottsregister för den nya arbetsgivaren. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Högra handen. Detektivberättelse. Återutgivning av text från 1927

Polisen är säker på att hustrumisshandlaren Hans Rydson har begått självmord genom att skjuta sig. Trots att man hittat ett avskedsbrev så är detektiven Leo Carring säker på att teorin är fel. Deckaren vet mer om fallet än poliserna eftersom han träffade den döde kvällen innan, nu måste han bara hitta bevis för att han har rätt. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Det röda fingret. Detektivberättelse. Återutgivning av text från 1927

Unga Elisa och hennes tant Linnéa äter supé på en av Stockholms mest exklusiva restauranger. De diskuterar en rad stölder av en bov med ett rött finger. Då får de se att en mystisk man vid bordet bredvid har täckt över samma finger som kännetecknar den ökände inbrottstjuven. Här kan du köpa e-boken.