5-minuters deckare. S. A. Duse: Namnteckningen. Berättelse. Återutgivning av text från 1925

När unge Georg Tune besöker procentaren för att lösa in en växel så får han problem eftersom denne misstänker att namnteckningen är förfalskad. Nu måste Georg välja mellan att betala procentaren ett jättelikt utpressningsbelopp – eller riskera att bli arvslös genom att erkänna för onkeln att han förfalskat dennes namn. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: En spådom. Berättelse. Återutgivning av text från 1925

En man går till en spågumma för att få veta om vackra Edit skulle bli hans. Trots att han får goda nyheter om kvinnan han är kär i så ger hon honom en vag varning. Han är säker på att det är ex-flickvän Viola som hotar hans lycka. I den här e-boken får du en av de allra första svenska beskrivningarna av en stalker, eller förföljare. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Doktorns radium. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1925

Doktor Storm blir allt mer nervös. Han har satsat 10 000 kronor på en vadslagning med en bekant och beordrat ett fejkat inbrott i sitt eget labb för att vinna pengarna. Till slut klarar han inte att vänta utan ringer till laboratoriet. Där svarar någon – och säger sig vara doktorn själv. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: Nyckelknippan. Kriminalberättelse. Återutgivning av text från 1925

Det ringer på hemma hos familjen Ross och husjungfrun öppnar. En bandagerad droskchaufför förklarar att herr Ross blivit allvarligt skadad i en trafikolycka och därför skickat dit honom för att hämta några brev. När föraren visar upp husbondens nyckelknippa släpper hon in honom. Men mannen är inte ute efter breven – utan familjens dyrbara juveler. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Otur. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1925

Privatdetektiven Leo Carring har börjat utreda en advokatbyrå där personalen ägnar sig åt skumma affärer och bedrägerier. En dag skadas ägaren Ragnar Ellman mycket svårt i en bilolycka och ligger döende på sjukhus. När Carring dagen efter ser Ellman i en taxi blir han förvånad och upptäcker snart nya brott. Här kan du köpa e-boken.