5-minuters deckare. Leo Carring: Jaktkniven. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1920

Den unge Bernhard Stege har precis hittat sin rike morbror mördad med en jaktkniv i ryggen. Han flyr brottsplatsen i panik och beger sig direkt till detektiven Leo Carring. Snart visar det sig att polisen har hittat blodiga bevis i Bernhards lägenhet och han grips för mord. Till och med detektiven tvivlar på att han är oskyldig – men hittar snart nya indicier. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Lådan nr. 332. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1920

Fabrikören Brensel hotar det unga lagerbiträdet Valter med polisen efter ett antal småstölder. Den unge mannen blir så uppretad att han dödar chefen med ett järnspett. Efter dådet ägnar han timmar åt att förstöra alla bevis. Men när han kommer tillbaka till arbetsplatsen upptäcker han en obehaglig liklukt i hela fabriken. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Herr X. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1920

Notarien Bast är nästan hemma när konstnären Wolfert stannar honom på gatan. Han har blivit utelåst och ber Bast om hjälp att klättra in genom ett fönster och öppna tamburdörren. Men när Bast är inne i lägenheten snubblar han på något i mörkret. Det visar sig vara konstnärens döda kropp. Så fort polisen blir inkopplad så betraktar man genast notarien som den misstänkte mördaren. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Den 28 september. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1920

Detektiven Leo Carring blir anlitad av en läkare som vill att han undersöker ett dödsfall. En av doktorns patienter, Agda Keller, avled i sviterna av en lunginflammation. Men när han läser om det hela i tidningen blir han förbryllad – fotografiet i tidningen är inte samma kvinna som var hans patient. Här kan du köpa e-boken.