5-minuters deckare. S. A. Duse: En spådom. Berättelse. Återutgivning av text från 1926

Unge Einar Frist bor hos sin stormrika faster Beata. En dag tröttnar han på att ständigt tvingas tigga pengar av henne, och beslutar sig för att skrämma henne. Han tar på sig en av hennes klänningar och sminkar sig för att se ut som en kopia av henne. Men när han går in i hennes rum finns redan en brottsling på plats för att råna och döda fastern. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: Sedlarnas nummer. En detektivhistoria. Återutgivning av text från 1926

Inbrottstjuven Jonas Edde har precis kommit hem från sin senaste kupp. Han står och räknar sitt byte, 20 härliga tusenlappar, när hans ovetande hustru kommer in. Nu är hans utmaning att övertyga henne om att det var rätt av honom att stjäla pengarna från en känd svindlare och bedragare. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Medbrottslingen. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1926

Polisen är säker på att man löst ett inbrott där ett kassaskåp blivit länsat. Man misstänker genast låssmeden Nils Damm eftersom en av hans dyrkar hittats i rummet. Men trots att polisen hittar en av de stulna sedlarna i hans hem så fortsätter låssmeden att neka. Nu hoppas kommissarien Sanderson att man ska få honom att erkänna genom att gripa en kvinna som kan vara hans medbrottsling. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Vackra Dina. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1926

En dag blir Torsten Dennel uppringd av en helt okänd kvinna som säger att hon är vacker – och att hon vill träffa honom. Eftersom Torsten precis ärvt en stor samling juveler är han misstänksam och anlitar privatdetektiven Leo Carring. Men när han kommer fram till kvinnans adress visar det sig att lägenheten är tom. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Örat. Detektivhistoria Återutgivning av text från 1926

Patron Borenstedt står i den stängda salongen och visar ett dyrbart halsband för några unga släktingar. Då släcks belysningen i rummet – och smycket blir stulet. Man anlitar privatdetektiven Leo Carring för att lösa stölden. Han står inför ett stort mysterium eftersom ljuset släckts med en strömbrytare som fanns inne i rummet. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: En fråga. Berättelse. Återutgivning av text från 1926

Den berömde advokaten och privatdetektiven Leo Carring är fruktad av mördare och andra brottslingar. Men han anlitas också av vanliga medborgare när de har svåra moraliska och etiska problem som omfattar rättvisan. Fru Tillner anlitar Carring för att få hans åsikt om en händelse som inträffade flera år tidigare. Hon vill helt enkelt få svar på den svåra frågan: Är jag en mördare? Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Motivet. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1926

Bankiren Wass blir en dag inlurad i en bil. Under vapenhot körs han sedan omkring i Stockholm i flera timmar. När han släpps misstänker han att någon plundrat hans hem – men där är allt som vanligt. Han anlitar detektiven Leo Carring som genast upptäcker ännu mer mystiska detaljer, bland annat att en bov maskerat sig till bankir Wass. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Snaran. Återutgivning av text från 1926

I salongen har fru Timmer precis avslöjat att en tjuv skickat tillbaka bytet från en tidigare stöld – och bifogat ett förseglat brev med namnet på kumpanen. Tillsammans med sin familj och mästerdetektiven Leo Carring ska hon nu avslöja namnet. Men precis i det ögonblicket släcks ljuset och man hör ljudet av ett skott. När ljuset tänds är fru Timmer död och kuvertet borta. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Äventyret. Berättelse. Återutgivning av text från 1926

Företagsledaren Henning Lendh kraschar sin bil på en enslig landsväg utanför Stockholm och hans medpassagerare slängs ur fordonet och ligger livlös på en åker. För att rädda livet på kvinnan bär Lendh med henne till det enda huset inom synhåll. Men efter att ha brutit sig in i det öde huset upptäcker han att de båda inte är ensamma i villan. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Skandalen. Detektivberättelse. Återutgivning av text från 1926

Privatdetektiven och advokaten Leo Carring är specialiserad på att utreda olika typer av brott, ju mer mystiska och svårlösta, desto bättre. I den här berättelsen får du läsa hur han var nära att begå ett av sin karriärs största misstag när han mot sitt bättre vetande tar sig an en otrohetsaffär. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Vackra Molly. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1926

Juveltjuven Molly blir överraskad under sin kupp i ett hotellrum men lyckas fly. Men problemen är inte över. I en tidningsartikel får hon veta att hon lämnat fingeravtryck efter sig och hon bestämmer sig för att fly. Snart upptäcker ”Vackra Molly” också att mästerdetektiven Leo Carring har fått upp spåret efter henne. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Parfymen. Berättelse. Återutgivning av text från 1926

Mästerdetektiven Leo Carring tar sig an ett rätt anspråkslöst fall. När notarien Kalm sent en kväll hjälper en nödställd kvinna blir han bestulen på sin plånbok. De enda ledtrådarna är att Kalm vet exakt vilken parfym kvinnan använde – och en tappad näsduk med bokstaven ”G”. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Detektivens nederlag. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1926

Ett dyrbart halsband försvinner spårlöst från bankiren Holts bankvalv. Men ägaren vill inte att man anlitar landets främste privatdetektiv Leo Carring. I stället hyr man in dennes elev, herr Stern. När han misslyckas med fallet får han sitt livs största överraskning. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Mrs Brinsleys smycken. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1926

Ett av mästerdetektiven Leo Carrings normala uppdrag är att hjälpa Stockholms lyxigaste hotell att identifiera eventuella säkerhetshot bland gästerna. När Carring får veta att två amerikanska gäster lämnat in ett extremt dyrt smycke till förvaring blir han misstänksam. Han bestämmer sig för att gömma undan bytet så att det inte går att stjäla. Här kan du köpa e-boken.

Sherlock Holmes: Äventyret med den ensamme cyklisten – Återutgivning av text från 1926

Trots att han är extremt upptagen av ett uppdrag för en miljonär så bestämmer sig Sherlock Holmes för att undersöka en mystisk cyklist. Det är den unga kvinnan Violet Smith som varje helg blir förföljd då hon cyklar till och från tågstationen. Men eftersom mästerdetektiven har fullt upp så skickar han i stället ut sin kollega doktor Watson för att på plats studera det tvåhjuliga dramat. Här kan du köpa e-boken.