5-minuters deckare. S. A. Duse: Ringen. Återutgivning av text från 1917

Det är mitt under brinnande världskrig och flera av passagerarna från en atlantångare firar att man överlevt minor och ubåtar med en middag på ett lyxhotell i Köpenhamn. Huvudpersonen är polskan Kartofska och hennes juvelprydda ring. Trots att hon hävdar att den är falsk så är en av de andra gästerna, en juvelerare, säker på att den är värd en förmögenhet. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: Pärlhalsbandet. Berättelse. Återutgivning av text från 1917

Den rike Rikard Dalmer har bara varit gift i två år med den mycket vackra och unga blondinen Aina. Nu är det deras bröllopsdag och Rikard frågar hustrun varför hon inte har på sig det exklusiva pärlhalsband han gett henne. Hon får då panik eftersom hon glömt kvar halsbandet hemma hos sin älskare. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: Indicierna. Brottmålshistoria. Återutgivning av text från 1917

Det har gått tio år sedan Tomas Haffer dömdes för mordet på den rike grammofonbutiksägaren Lindby. Då börjar det plötsligt dyka upp hotelsebrev till den mördade mannens dotter och hennes man. Breven innehåller budskapet att Haffer var oskyldig och den mystiska frasen ”grammofonen kommer att tala”. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: Experimentet. Berättelse. Återutgivning av text från 1917

En förfalskad signatur gör att Einar Frost bestämmer sig för att begå självmord. Men precis när han skall hoppa i det iskalla vattnet i Stockholm blir han stoppad av en främling. Denne erbjuder honom en belöning som kan rädda hans ära – men han måste delta i ett experiment som är livsfarligt. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Dubbelgångaren. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1917

En av Stockholms mest ansedda kirurger får ett sjukbud men blir kidnappad av chauffören. Efter några timmars slumpmässig resa genom Stockholm släpps han plötsligt. Dr Widrik anlitar privatdetektiven Leo Carring för att få en förklaring till den mystiska händelsen. Det dröjer inte många timmar innan Carring inser att det här ingår i en uttänkt plan. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Plånboken. En historia. Återutgivning av text från 1917

Privatdetektiven Leo Carring har fått i uppdrag att leta upp en stulen plånbok som innehöll en mindre förmögenhet, 40 000 kronor. Han får besök av polisen Grimmer som vill be om råd men kräver att allt han berättar stannar mellan dem båda. När polismannen berättar att han vet vem som ligger bakom stölden sätter han Carring i en svår sits. Ska han hålla sitt hedersord till Grimmer, eller ska han använda informationen för att hjälpa sin klient? Här kan du köpa e-boken.