Leo Carring: Spader kung. Bok från 1919 kompletterad med fakta och ordlista

När översten von Heden kommer hem upptäcker han att flera superhemliga svenska försvarsplaner har försvunnit från kassaskåpet. Hans dotter övertalar honom att det enda sättet att rädda karriären är att anlita mästerdetektiven Leo Carring. Trots att Carring är sjuk i influensa så tar han sig an fallet. Han upptäcker snart att det hela är mycket allvarligare än någon anat. Här kan du köpa e-boken.

NY E-BOK: Asbjörn Krag: De excentriska herrarnas klubb. Deckare från 1918 kompletterad med fakta och ordlista

Detektiven Asbjörn Krag har fullt upp med ett fall när en av hans gamla kollegor på polisen vill anlita honom. Oslopolisen är förbryllade över en frackklädd ficktjuv som försökte stjäla en plånbok mitt framför ögonen på en uniformerad polis. Man misstänker att fransmannen märkligt nog ville gripas. Asbjörn Krag blir nyfiken och upptäcker snart att det finns kopplingar till det fall han redan utreder. Här kan du köpa e-boken.

NY E-BOK: Blixten: Fyra hästlängder före i mål. Text från 1931 kompletterad med fakta och ordlista

En dag läser Anthony i tidningen att en av Englands största bookmakers fått en varning för sin ökända verksamhet.Han bestämmer sig för att lära denne en dyr läxa. Här kan du köpa e-boken. Under flera decennier i början av 1900-talet var Wallace världens mest populära äventyrs- och deckarskribent. Hans böcker såldes i miljonupplagor – trots att han ofta publicerade 5-10 per år.

NY E-BOK: Blixten: Kapplöpningsvinsten. Text från 1931 kompletterad med fakta och ordlista

Lurendrejaren Burnstid bestämmer sig för att det är dags att arrangera ett nytt fejkat lotteri där det gäller att pricka in vinnarna av en hästkapplöpning.Han skickar ut en miljon brev med uppmaning att skicka kontanter. Det enda som nu behöver göras är att fixa en bra syndabock som står som ansvarig för bluffen. Här kan du köpa e-boken.

NY E-BOK: Blixten: Miss Meg från Milwaukee. Text från 1931 kompletterad med fakta och ordlista

Blixten bestämmer sig för att sätta stopp för en av Londons mest ökända utpressare: Milwaukee Meg. Snart upptäcker han att hon är mycket slugare än han har väntat sig.Det här är en av flera berättelser om svindlaren Blixten som specialiserat sig på att blåsa andra svindlare och tjuvar. Blixten jobbar tillsammans med två andra desillusionerade soldater från första världskriget. Här kan du köpa e-boken.

Biografi: Julius Regis
Biografier , Författare - Julius Regis / 12 september, 2021

Namn: Julius Regis Regis.Född: 20 juli 1889 (Stockholm). Död: 10 januari 1925 (Stockholm).Föräldrar: Handelsresanden Axel Regis Petersson och Julia Sofia Petersson. Han är en av de mest mystiska svenska författarna.Trots att Julius Regis lästes av miljoner så vet vi än i dag inte om ryktena om honom är sanna.Men en av de vanligaste myterna vet vi är fel: Julius Regis var inte en pseudonym. Hans riktiga namn var Julius Regis Regis.

Polisen i Berlin år 1928
Deckarbloggen – retro / 3 september, 2021

I den här texten får du en rad intressanta fakta och anekdoter från polisens verksamhet år 1928 i storstaden Berlin. Du får bland annat läsa om ett av de mest intressanta kriminalfallen någonsin i Tyskland där en liga försökte överlista detektiverna. Den här texten publicerades ursprungligen år 1928 i tidningen ”Dagen Nyheter” med titeln ”Öppna i lagens namn. En skildring från Paris och Berlins polisvärld. Moderna skyddsanordningar och listiga signalsystem”. Författare till texten är Johan Gustaf Richert (1857–1934). Det ståtliga Polizeipräsidium vid Alexanderplatz i Berlin inrymmer samtliga till polisverket hörande avdelningar. Den detektiva avdelningen, som benämnes kriminalpolizei, är i sin ordning fördelad på ett stort antal underavdelningar och specialkommissioner, alla ordnade med den planmässighet och grundlighet som äro den tyska organisationens kännemärken. Av särskilt intresse är identifieringsavdelningen med sitt fingeravtrycksarkiv och sina signalementssystem i övrigt. För varje straffad förbrytare utarbetas en minutiös beskrivning av hans levnadsförhållanden, hans fysiska och psykiska egenskaper, hans sysselsättning, bekantskapskrets, manliga och kvinnliga vänner och fiender etc., över huvud taget alla omständigheter som vid ett eventuellt återfall kunna underlätta hans upptäckande. Viktigast av allt är, när det gäller en inbrottstjuv, en detaljerad ”patentbeskrivning” av de redskap och metoder varmed han brukar operera. En avdelning av rent…