NY E-BOK: Asbjörn Krag: De excentriska herrarnas klubb. Deckare från 1918 kompletterad med fakta och ordlista

Detektiven Asbjörn Krag har fullt upp med ett fall när en av hans gamla kollegor på polisen vill anlita honom. Oslopolisen är förbryllade över en frackklädd ficktjuv som försökte stjäla en plånbok mitt framför ögonen på en uniformerad polis. Man misstänker att fransmannen märkligt nog ville gripas. Asbjörn Krag blir nyfiken och upptäcker snart att det finns kopplingar till det fall han redan utreder. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Bekännelsen. Återutgivning av text från 1918

En bankir hittas död och polisen upptäcker snabbt att han blivit förgiftad med arsenik. Man griper dennes hustru och en man som man misstänker är hennes älskare. Giftet hittas i hustruns rum, och i en dagbok har bankiren skrivit om hustruns otrohet och hennes hot mot hans liv. Men trots alla bevisen bestämmer sig Leo Carring för att ställa upp som försvarsadvokat för att få dem båda friade. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: Den japanska urnan. En historia. Återutgivning av text från 1918

Familjen Pepper lever över sina tillgångar och är nära finansiell ruin. Jonas blir därför rasande när han upptäcker att frun Lucia har köpt en ny, och dyr, japansk urna. Men han förlåter henne när han får veta hennes lömska plan för att använda urnan som ett sätt att klämma en av deras middagsgäster på pengar. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Familjeskandalen. Också en detektivhistoria. Återutgivning av text från 1918

Han är en av landets främsta inbrottstjuvar och klarar de mest besvärliga kupper tack vare sina många förklädnader och sitt kyliga sätt. Nu har Holger Timm precis gjort en lyckad rensning av en semestertom villa. Det enda han behöver göra är att ta sig ut från tomten. Men han har inte räknat med den oförutsägbare detektiven Leo Carring. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: De hemliga papperen. Berättelse. Återutgivning av text från 1918

I den här texten får du läsa en av de första svenska skönlitterära skildringar av det konspiratoriska livet i det kommunistiska Sovjet. Texten skildrar hur den fängslade greven Vladimir Seigin blir erbjuden sin frihet – om han hjälper till att sätta fast en av sina bästa vänner. Den här texten skrevs bara några månader efter att kommunisterna tagit makten. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Malins älskare. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1918

Privatdektiven Carring tar normalt aldrig ett fall som handlar om otrohet och äktenskapsbrott. Men han gör ett undantag för Josias Leurer. Denne har upptäckt att frun skrivit brev till ”älskade Calle”. Han har till och med skuggat henne på stan och upptäckt att hon besökt ett mystiskt hus. Här kan du köpa e-boken.