Dödskoll på nästa års böcker

5 september, 2019
Tro det eller ej, men vi har dödskoll. 
Därför kan du kanske räkna med att se lite verk av George Orwell och Edgar Rice Burroughs under nästa år. 
Av en ren slump så hamnade jag på författaren Edgar Rice Burroughs wikipedia-sida i går. Eftersom jag hörde en filmpodd om filmen ”John Carter” för ett tag sen så passade jag på att läsa lite om den spännande författaren.
Burroughs skapade inte bara en av världens första framgångsrika science-fiction- serier med sina John Carter på Mars-böcker utan är ju också skapare av ”Tarzan”.
Jag passade också på att göra en dödskoll. Amerikanen Edgar Rice Burroughs avled den 19 mars 1950 vid 74 års ålder. Alltså för snart 70 år sen. Det gör att alla hans texter nu blir fria för vem som helst att använda.
Några extra klick visade att det finns fler författare vars verk blir utan copyright under 2020. Bland annat svenska författarna Ossian Elgström och Martin Lamm, samt George Orwell och George Bernard Shaw.
Det var ett tag sedan jag läste George Orwells klassiska böcker ”1984” eller ”Djurfarmen” så jag vet inte riktigt om de är några äkta klassiska deckare. Men det är nog värt att återuppta bekantskapen, om inte med böckerna så kanske med filmerna.
Är också nyfiken på John Carter på Mars-böckerna eftersom de inte dök upp på min intresseradar förrän rätt nyligen.
Det är snart 2020 och under året så kommer du att få veta om dödskollen gav oss några nya e-bokstitlar eller om det bara blev några timmars spännande läsning.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.