Fader Brown: Den hemlighetsfulla trädgården. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista

16 oktober, 2022

Fader Brown är på middag hemma hos den franske mästerpolisen Aristide Valentin.
Denne bor i en supersäker villa med höga murar och rejäl säkerhet.


Här kan du köpa e-boken.

När man hittar en mördad man i trädgården är man först förbryllade över hur denne tagit sig in. Sedan kommer nästa mysterium: var är den dödes huvud?

Det här är en av de 53 berättelserna om den romersk-katolske prästen och amatördetektiven fader Brown. Han använder sin fantasi och kunskap om människan för att lösa de många blodiga brotten i sin församling.

Berättelserna om fader Brown skrevs mellan åren 1910–1936 av den engelske journalisten och författaren G. K. Chesterton, (1874–1936). Författaren skrev även ett stort antal essäer, biografier och deckare med andra huvudpersoner.

Den här texten publicerades år 1912 i novellsamlingen ”Den menlöse fader Brown” med titeln ”Den hemlighetsfulla trädgården”. Berättelsen publicerades ursprungligen på engelska år 1910 i tidningen ”The Saturday Evening Post” med titeln ”The secret garden”.

Texten översattes till svenska av H. Flygare (1841–1924).

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Fakta

Namn: ”Fader Brown: Den hemlighetsfulla trädgården. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista”

ISBN: 978-91-7863-301-2

Publicerad: 2022-10-16.

Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Den hemlighetsfulla trädgården” (publicerades 1912 i novellsamlingen ”Den menlöse fader Brown”)

Författare: Gilbert Keith Chesterton (1874–1936).

Mer info:  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket
.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.