Sherlock Holmes: Äventyret med den hemlighetsfulle patienten – Återutgivning av text från 1918

19 november, 2018

Den unge läkaren Percy Trevelyan anlitar Sherlock Holmes när hans hyresvärd och patient, herr Blessington, börjar bete sig allt märkvärdigare. Han sätter in nya lås och tror att någon är ute efter hans pengar.
När mästerdetektiven besöker bostaden så blir han hotad med revolver av Blessington, och denne vägrar att säga något om vad som hotar honom. Det här gör att Sherlock är säker på att det döljer sig något allvarligt brott bakom den hemlighetsfulle patienten.

Här kan du köpa e-boken.

Det här är en av de 60 berättelser som författaren Arthur Conan Doyle (1859–1930) skrev om detektiven Sherlock Holmes och hans medarbetare doktor Watson.

Den här svenska texten publicerades med titeln ”Doktorn och hans patienter” i novellsamlingen ”Problemet. Detektivberättelser av A. Conan Doyle. Fjärde samlingen av Sherlock Holmes äventyr” år 1918.

Den här översättningen till svenska gjordes av Ellen Ryding (1862–1923). Ryding var något av en specialist på Sherlock Holmes och översatte många av berättelserna till svenska.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits. Vi har dock kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.

Fakta
Namn: ”Sherlock Holmes: Äventyret med den hemlighetsfulle patienten – Återutgivning av text från 1918”
ISBN: 978-91-7863-071-4
Publicerad: 2018-11-15.
Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Doktorn och hans patienter” (publicerades 1918 i novellsamlingen ”Problemet. Detektivberättelser av A. Conan Doyle. Fjärde samlingen av Sherlock Holmes äventyr”)
Författare: Sir Arthur Conan Doyle (1859–1930).
Mer info:Fakta om Arthur Conan Doyle.

Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 42 sidor. 1 Mb.
Storlek EPUB-versionen: 7.900 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.