Sherlock Holmes: Äventyret med mordet i Reigate – Återutgivning av text från 1911

18 november, 2018

Efter att ha jobbat nästan dygnet runt i flera månader är Sherlock Holmes helt utbränd och telegraferar till doktor Watson om hjälp.
Hans läkarvän hämtar mästerdetektiven på ett hotell i Frankrike och övertalar honom att tillbringa några lugna veckor på brittiska landsbygden. Men efter bara några dagar i den idylliska byn inträffar det först mystiska inbrott – och sedan ett mord.

Här kan du köpa e-boken.

När polisen på orten får veta att Sherlock Holmes är här på besök så ber man honom om hjälp.

Det här är en av de 4 romaner och 56 noveller som författaren Arthur Conan Doyle (1859–1930) skrev om detektiven Sherlock Holmes och hans medarbetare doktor Watson.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1911 i novellsamlingen ”Sherlock Holmes äventyr. Fjärde samlingen” med titeln ”Det ödesdigra brevfragmentet”.

Berättelsen publicerades allra första gången år 1893 med den engelska titeln ”The Adventure of the Reigate Squire” och senare med titeln ”The Adventure of the Reigate Puzzle”.

Den här översättningen gjordes av Ellen Ryding (1862–1923). Ryding var något av en specialist på Sherlock Holmes och översatte många av berättelserna till svenska.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits. Vi har dock kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.

Fakta
Namn: ”Sherlock Holmes: Äventyret med mordet i Reigate – Återutgivning av text från 1911”
ISBN: 978-91-7863-069-1
Publicerad: 2018-11-15.
Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Det ödesdigra brevfragmentet” (publicerades 1911 i novellsamlingen ”Sherlock Holmes äventyr. Fjärde samlingen”)
Författare: Sir Arthur Conan Doyle (1859–1930).
Mer info:Fakta om Arthur Conan Doyle.

Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 41 sidor. 1 Mb.
Storlek EPUB-versionen: 7.700 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.