NY E-BOK: Asbjörn Krag: De excentriska herrarnas klubb. Deckare från 1918 kompletterad med fakta och ordlista

Detektiven Asbjörn Krag har fullt upp med ett fall när en av hans gamla kollegor på polisen vill anlita honom. Oslopolisen är förbryllade över en frackklädd ficktjuv som försökte stjäla en plånbok mitt framför ögonen på en uniformerad polis. Man misstänker att fransmannen märkligt nog ville gripas. Asbjörn Krag blir nyfiken och upptäcker snart att det finns kopplingar till det fall han redan utreder. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Bekännelsen. Återutgivning av text från 1918

En bankir hittas död och polisen upptäcker snabbt att han blivit förgiftad med arsenik. Man griper dennes hustru och en man som man misstänker är hennes älskare. Giftet hittas i hustruns rum, och i en dagbok har bankiren skrivit om hustruns otrohet och hennes hot mot hans liv. Men trots alla bevisen bestämmer sig Leo Carring för att ställa upp som försvarsadvokat för att få dem båda friade. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: Den japanska urnan. En historia. Återutgivning av text från 1918

Familjen Pepper lever över sina tillgångar och är nära finansiell ruin. Jonas blir därför rasande när han upptäcker att frun Lucia har köpt en ny, och dyr, japansk urna. Men han förlåter henne när han får veta hennes lömska plan för att använda urnan som ett sätt att klämma en av deras middagsgäster på pengar. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Familjeskandalen. Också en detektivhistoria. Återutgivning av text från 1918

Han är en av landets främsta inbrottstjuvar och klarar de mest besvärliga kupper tack vare sina många förklädnader och sitt kyliga sätt. Nu har Holger Timm precis gjort en lyckad rensning av en semestertom villa. Det enda han behöver göra är att ta sig ut från tomten. Men han har inte räknat med den oförutsägbare detektiven Leo Carring. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. S. A. Duse: De hemliga papperen. Berättelse. Återutgivning av text från 1918

I den här texten får du läsa en av de första svenska skönlitterära skildringar av det konspiratoriska livet i det kommunistiska Sovjet. Texten skildrar hur den fängslade greven Vladimir Seigin blir erbjuden sin frihet – om han hjälper till att sätta fast en av sina bästa vänner. Den här texten skrevs bara några månader efter att kommunisterna tagit makten. Här kan du köpa e-boken.

5-minuters deckare. Leo Carring: Malins älskare. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1918

Privatdektiven Carring tar normalt aldrig ett fall som handlar om otrohet och äktenskapsbrott. Men han gör ett undantag för Josias Leurer. Denne har upptäckt att frun skrivit brev till ”älskade Calle”. Han har till och med skuggat henne på stan och upptäckt att hon besökt ett mystiskt hus. Här kan du köpa e-boken.

Stein Riverton: Skuggornas klubb. Återutgivning av text från 1918

En polis får tips om att en terrorist är på väg till hans stad för att mörda en besökande furste. Han hittar snabbt den misstänkte, Nagimoff, och börjar förfölja honom. Det här tar honom till några av Oslos lyxigaste hotell och sedan ut på en järnvägstur ut på landsbygden. Detektiven vet att attentatsmännen har bråttom eftersom den besökande fursten bara ska stanna i någon dag. Här kan du köpa e-boken.

Asbjörn Krag: Mannen med panamahatten. Återutgivning av text från 1918

En detektiv på polishögkvarteret i Oslo är uttråkad och börjar prata med jourhavande befälet. Det visar sig att en mystisk man med en panamahatt har betett sig underligt. Mitt i natten har han gått fram och tillbaka utanför en juvelerarbutik och bland annat känt på dess galler. Nu bestämmer sig detektiven för att utreda den mystiske mannen. Här kan du köpa e-boken.

Sherlock Holmes: Äventyret med den grekiske tolken – Återutgivning av text från 1918

En eftermiddag när Sherlock Holmes och hans medarbetare doktor Watson sitter och samtalar avslöjar detektiven helt plötsligt att han har en bror, Mycroft. De tar en promenad och träffar brodern Mycroft. Samtidigt får de ett mystiskt fall att utreda, ”Äventyret med den grekiske tolken”. En tolk som kidnappats vill ha hjälp att hitta en landsman som torterats och hålls fången i en hus – någonstans utanför London. Här kan du köpa e-boken.

Sherlock Holmes: Problemet – Återutgivning av text från 1918

Det här är kanske den allra mest berömda berättelsen om Sherlock Holmes – det är i den här texten du får läsa om hans död. I ”Problemet” möter du en deckare som har förlorat sin vanliga lugna stil och i stället visar sin oro för sitt liv. Han jagas av superbrottslingen Moriarty och planerar att fly ur landet, han ber därför sin kollega doktor Watson att följa med honom. Här kan du köpa e-boken.

Sherlock Holmes: Äventyret med det stulna dokumentet – Återutgivning av text från 1918

När ett av rikets allra hemligaste dokument försvinner så anlitas deckaren Sherlock Holmes. Klienten är den brittiske diplomaten Percy Phelps som var ansvarig för säkerheten – och som kommer att få sparken om det viktiga avtalet inte återfinns. Polisen är helt handfallen inför det mystiska fallet eftersom stölden ägde rum på bara någon minut och tjuven försvann spårlöst. Här kan du köpa e-boken.

Sherlock Holmes: Problemet brons gåta – Återutgivning av text från 1918

När frun till Neil Gibson, en av världens rikaste och mest hänsynslösa affärsmän, blir mördad kommer han till Sherlock Holmes för att få hjälp. Men det tar bara några minuter för privatdetektiven att förstå att miljonären Gibson inte talar sanning och han skickar iväg honom. Här kan du köpa e-boken.