Sherlock Holmes: Äventyret med Bruce-Partingtonska undervattensbåten. Återutgivning av text från 1909

27 februari, 2018

Mästerdetektiven Sherlock Holmes är uttråkad efter flera sysslolösa dagar när hans bror meddelar att han kommer på besök.
Eftersom brodern Mycroft normalt aldrig bryter sina rutiner så vet Sherlock att något stort är på gång.

Här kan du köpa e-boken.

Det visar sig att ritningarna till en superavancerad ubåt blivit stulna, och några av sidorna hittats i fickorna hos en ung tjänsteman. Fallet är så viktigt för den brittiska regeringen att Sherlock får tillgång till alla poliser i landet för att kunna lösa det.
Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1908 med titeln ”The Adventure of the Bruce-Partington Plans”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.
Den här svenska texten publicerades som följetong i Sydsvenska Dagbladet i februari 1909 med titeln ”Några Sherlock Holmes-minnen (Hämtade från hans vän doktor John H Watsons anteckningar). Den Bruce-Partingtonska undervattensbåten”.
Den här översättningen till svenska av H. Flygare (1841–1924). Trots att Hanny Flygare bara var verksam från 50-årsåldern var hon en av 1900-talets flitigaste översättare med över 200 titlar. Hon översatte allt från populär litteratur som Sherlock Holmes och Dr Jekyll till mer avancerade böcker av Leo Tolstoj och Charles Dickens.

Fakta
Namn: ”Sherlock Holmes: Äventyret med Bruce-Partingtonska undervattensbåten”
ISBN: 978-91-88819-08-6
Publicerad: 2018-03-04.
Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Några Sherlock Holmes-minnen (Hämtade från hans vän doktor John H. Watsons anteckningar). Den Bruce-Partingtonska undervattensbåten” (publicerades i februari 1909 i tidningen ”Svenska Dagbladet”)
Författare: Sir Arthur Conan Doyle (1859–1930).
Mer info: Arthur Conan Doyles hemsida på Wikipedia.
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 51 sidor. 1 Mb.
Storlek EPUB-versionen: 10.900 ord.
  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.
Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

2 kommentarer